Kinder EHBO Opleiding

 1. Home
 2. BHV Opleidingen
 3. Algemeen
 4. Kinder EHBO Opleiding

Voor Kinderdagverblijven, Jeugdzorg- en Onderwijsinstellingen biedt BHV Zuid Holland de training EHBO Eerste Hulp aan kinderen aan conform de wettelijke richtlijnen / Arbowet. De cursist leert tijdens deze opleiding Eerste Hulp te verlenen kinderen van 0 tot 12 jaar.

Wat is het voordeel van het trainingscentrum?

In ons makkelijk bereikbaar en speciaal voor de EHBO (en BHV) ingericht trainingscentrum worden scenario’s als in het echt nagespeeld. Voor de praktijktrainingen beschikken wij in Den Haag over een opleidingscentrum met tiental realistische trainingsruimte die jaarlijks weer net even anders zijn. Wij bieden nooit een standaardverhaal, wij komen altijd met trainingsoefeningen die aansluiten bij uw eigen praktijk. In onze verschillende scenario ruimte staat alles voor u in scene en moet u bij ons echt 112 te bellen. Wij zijn met het OV en auto makkelijk bereikbaar en u kunt gratis parkeren.

Wie zijn onze instructeurs?

Bij BHV Zuid Holland staat een ontspannen sfeer tijdens de trainingen voorop. Het beste leerresultaat wordt alleen bereikt als u het naar uw zin heeft. Ons vaste team van geselecteerde instructeurs geven op een levendige en leuke manier les.

Wat kost deze Eerste Hulp aan kinderen?

De opleiding kan maatwerk worden gegeven op een dagdeel of avonden.
De kosten voor de opleiding inclusief Oranje Kruis en officieel certificaat gedurende de cursus koffie- en thee, frisdranken en kleine versnaperingen bedragen € 175,00 p.p. inclusief digitale leeromgeving ter voorbereiding, het wettelijk erkende IKK certificaat, exclusief btw.
Voor grote groepen vanaf 8 personen hanteren wij groepsprijzen.

U kunt deze cursus bij ons aanvullen met de eendaagse BHV Brand en Ontruimingsopleiding of onze E-Learning BHV met een halve praktijk-dag om ook volledig bedrijfshulpverlener te worden.

Wat leer ik op de Eerste Hulp aan kinderen?

Onderwerpen die o.a. behandeld worden tijdens de opleiding zijn:

 • Stoornissen in het bewustzijn
 • Stoornissen in de ademhaling
 • Koortsstuip, hersenschudding, uitdroging
 • Ernstige bloedingen & verbinden
 • Uitwendige wonden & verzorgen
 • Bloedneus, tandletsel
 • Vreemde voorwerpen in neus mond oor of huid
 • Brandwonden, kindermishandeling
 • Ontwrichting en botbreuken, kneuzing en verstuiking
 • Oogletsel, Vergiftiging
 • Koude letsels & warmteletsels
 • Kleine ongevallen en verband- en hulpmiddelen

Door vooral te oefenen krijgt u steeds meer vaardigheid in het verlenen van Eerste Hulp.

Hoe lang duurt de opleiding?

De opleiding duurt 8 uur en kan overdag of in de avonduren plaatsvinden.

Hoe lang duurt de herhaling?

De herhaling duurt 3,5 uur en kan overdag of in de avonduren plaatsvinden.

Neem even contact met ons op voor de beschikbare datums. Wij zijn per mail info@bhvzuidholland.nl en/of via telefoon 070-3248003 bereikbaar.

Speciaal voor (gast)ouders, medewerkers van  onder meer kinderdagverblijven, jeugdzorg en onderwijsinstellingen geven wij de cursus Eerste Hulp aan kinderen. Dit conform de richtlijnen van Het Oranje Kruis . Naast preventietips en kennisoverdracht besteden wij tijdens de training veel tijd aan praktisch oefenen.

Moet ik een diploma hebben?

Met dit certificaat voldoen gastouders aan de eisen die de Rijksoverheid aan hen stelt. Het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen en de GGD Nederland hebben aan gastouders de eis gesteld dat zij vanaf 1 januari 2010 in het bezit moeten zijn van een geregistreerd certificaat Eerste Hulp aan kinderen van Het Oranje Kruis.

Iedere houder van een geldig certificaat Eerste Hulp aan kinderen van Het Oranje Kruis is verzekerd tegen wettelijke aansprakelijkheid voor schade aan zaken of personen wanneer zij Eerste Hulp verlenen. Het Oranje Kruis vindt het belangrijk dat EHBO-ers zonder angst of belemmering Eerste Hulp kunnen verlenen.

Is EHBO herhaling verplicht?

Herhalingslessen volgen is verplicht om competentie te borgen. Na het behalen van het diploma nemen wij contact met u op en kan de cursist deelnemen aan de jaarlijkse herhaling EHBO van een halve dag. Wij zorgen voor het volledig ontzorgen van planning en geldigheid diploma’s.

Waarom BHV Zuid Holland

BHV Zuid Holland kijkt jaarlijks kritisch naar haar eigen functioneren en serviceverlening.  Zowel onze instructeurs als de samenwerking met andere bedrijven evalueren wij jaarlijks. Wij blijven steeds op zoek naar een stuk kwaliteitsverbetering. Met onze jarenlange ervaring in de professionele hulpverlening kijken wij naar nieuwe ontwikkelingen in de EHBO-markt. Steeds weer innoveren met gebruik van de laatste technieken vinden wij van groot belang. Hulpverlenen is voor u geen dagelijks werk en daarom besteden wij veel zorg aan het praktisch oefenen en de didactische waarde van uw cursus. De cursisten van BHV Zuid Holland geven aan dat wij hierin jaarlijks weer goed zijn geslaagd.

Wat is de groepssamenstelling?

Wij hanteren altijd kleinere groepen cursisten dan de 16 bij het Oranje Kruis aangegeven. Onze groepsgroten van maximaal 12 deelnemers is gebaseerd op het krijgen van voldoende aandacht.

Kan in bij een avond training of dagdeel een lunch laten verzorgen?

Wij verzorgen op de cursusdagen vrijblijvend het dag arrangement met lunch welke bestaat uit: een buffet klaargezet door onze gastvrouw met soep, luxe broodjes, diversen kaas en vleeswaren, zoetwaren, rauwkost, salades, melk, jus d’orange, warme snack, vers fruit & yoghurtjes. De kosten voor het lunch arrangement bedragen € 20,00 p.p.  Als u geen gebruik wenst te maken van onze alom geprezen arrangement dan kunt u bij ons gewoon uw eigen brood nuttigen.
Wij verzorgen de gehele dag door voor iedereen de koffie, thee en frisdrank.

Genoemde prijzen zijn exclusief btw.

Neem even contact met ons op voor de beschikbare datums. Wij zijn per mail info@bhvzuidholland.nl en/of via telefoon 070-3248003 bereikbaar.

Kinder EHBO herhalingstraining
BHV Zuid-Holland bedrijfspand

Eigen binnen locaties met brand en EHBO faciliteiten

Instructeurs uit de praktijk –Ambulance of Brandweer

Realistische trainingen

Hoogwaardige kwaliteit

Administratieve zekerheid

Hebben wij u al overtuigd?

Of wilt u nog meer zien?