BHV basisopleiding

 1. Home
 2. BHV Opleidingen
 3. Algemeen
 4. BHV basisopleiding

Een bedrijfshulpverlener (BHV-er) is verantwoordelijk voor het bestrijden van een beginnende brand, het verlenen van Eerste Hulp en het begeleiden van een ontruiming. De Arbowet eist dat elke werkgever de veiligheid van klanten, medewerkers en aanwezige personen kan garanderen. Er moet altijd BHV georganiseerd zijn en dus dienen er een of meerdere BHV-ers aanwezig te zijn.

Wat is het voordeel van het BHV trainingscentrum?

In ons makkelijk bereikbaar en speciaal voor de BHV en EHBO ingericht trainingscentrum worden scenario’s als in het echt nagespeeld. Voor de praktijktrainingen beschikken wij in Den Haag over een opleidingscentrum met tiental realistische trainingsruimte die jaarlijks weer net even anders zijn. Wij bieden nooit een standaardverhaal, wij komen altijd met trainingsoefeningen die aansluiten bij uw eigen praktijk. Wij zijn met het OV en auto makkelijk bereikbaar en u kunt gratis parkeren.

Wie zijn onze BHV instructeurs?

Bij BHV Zuid-Holland staat een ontspannen sfeer tijdens de trainingen voorop. Het beste leerresultaat wordt alleen bereikt als u het naar uw zin heeft. Ons vaste team van geselecteerde instructeurs hebben allemaal een achtergrond bij de high care Ambulance op Brandweer en geven met hun grote dosis smart view vanuit de praktijk op een levendige en leuke manier les.

Wat kost deze BHV opleiding?

Om het BHV diploma te kunnen behalen dient u de module Brand & Ontruiming en Eerste Hulp te volgen. De tweedaagse BHV opleiding inclusief NIBHV opleidingsboek, oefenmaterialen, koffie- en thee, frisdrank kosten € 335,- exclusief certificaat, lunch en btw. Al onze BHV incompany trainingsmogelijkheden vindt u op de homepagina.

Wat leer ik op de tweedaagse opleiding?

Tijdens de cursusdag Eerste Hulp doet u praktijkoefeningen in levensreddende handelingen, waaronder de reanimatie met AED inzet, maar ook leert u hoe te handelen bij een flauwte, bewusteloosheid, ernstige bloedingen, wanneer welk verband te gebruiken, hoe te handelen bij breuken, kneuzingen, brandwonden, oogletsel, verslikking, shock, angina pectoris, hartinfarct, beroerte, epileptische aanvallen, suikerziekte en een hersenschudding en wanneer 112 bellen en wanneer niet.

Tijdens de cursusdag Brand & Ontruiming leert u de basisprincipes hoe te handelen bij een calamiteit van brand, ontruimen en communicatie. Bij ons blust u een echte binnenbrand met water, schuim of CO2. In diverse ruimtes hebben wij echte branden waaronder een elektrabrand, computerschermbrand, vloeistofbrand, vlam in pan, elektromotorbrand, pop in brand, prullenbakbrand en een moeizaam te blussen brand. Wij hebben voor u een speciaal deel van ons gebouw ingericht voor oefenen van een ontruiming met dicht vallende deuren, Slow Whoop alarm en een echte brandmeldcentrale.

Wat maakt het zo bijzonder bij BHV Zuid Holland?

Voor de praktijkoefeningen hebben we voor u speciaal ingerichte praktijkruimtes waar u oefent zoals in een echte situatie.
Ook hebben wij een demo ruimte met een echte Back Draft en Gasexplosie die u in de basis opleiding te zien krijgt.

Hoe lang duurt de opleiding?

Deze BHV opleiding bestaat uit twee lesdagen van 09.00 tot 16.30 uur. U volgt een dag Brand & Ontruiming en een dag Eerste Hulp, beide met praktijkoefeningen, om volledig bedrijfshulpverlener te kunnen worden.

Startdatum cursus Eerste Hulp

vr 27 oktober 2023
ma 13 november 2023
vr 24 november 2023
di 19 december 2023
09:00 - 16:30
09:00 - 16:30
09:00 - 16:30
09:00 - 16:30

Startdatum cursus Brand en Ontruiming

do 26 oktober 2023
ma 6 november 2023
wo 29 november 2023
di 12 december 2023
09:00 - 16:30
09:00 - 16:30
09:00 - 16:30
09:00 - 16:30

Wij geven ook Engelstalige BHV opleidingen. Onze eerst volgende mogelijk staat gepland voor:

Eerst Hulp > 28 november 2023 van 09:00 – 16:30

Brand en Ontruiming > 27 november 2023 van 09:00 – 16:30

Wil je je hiervoor inschrijven? Neem dan even contact met ons op (telefonisch/ per mail). Voor deze cursus rekenen wij een meerprijs van €30,- p.p.p.d.

Voor wie is deze BHV opleiding bestemd?

De doelgroep voor de BHV basiscursus is geschikt voor medewerkers die nog geen ervaring hebben met BHV en wel aan de Arbowet moeten voldoen.

Moet ik een NIBHV diploma hebben?

Aan het eind van iedere dag doet u een schriftelijk examen met meerkeuze vragen.
Wilt u de NIBHV certificering dan kost dit € 22,- per dag. Bij goed gevolg ontvangt u dan het NIBHV certificaat en de Basisdiploma met legitimatiepas. Het kunnen overleggen van de NIBHV certificering is geen wettelijk eis en wij laten u vrij in de keuze hiervan. Het NIBHV diploma heeft geldigheidsduur van één jaar en kunt u jaarlijks met het volgen van een herhalingsdag verlengen.

Wat is de groepssamenstelling?

Wij kijken altijd naar uw achtergrond en proberen doelgroepen zoveel mogelijk te clusteren, zo staan de BHV training voor de zorg en ook voor specialistische doelgroepen niet op deze site genoemd. Wij hanteren groepen van maximaal 12 deelnemers.

Is herhaling verplicht?

Het NIBHV diploma is 1 jaar geldig. Het Arbobesluit adviseert om jaarlijks herhalingslessen te volgen. Na het behalen van het diploma nemen wij contact met u op en kan de cursist deelnemen aan de jaarlijkse herhaling BHV (1 dag) om de kennis en vaardigheden bij te houden en op te frissen.
Wij zorgen voor het volledig ontzorgen van planning en geldigheid van de diploma’s

Waarom BHV Zuid Holland

BHV Zuid Holland kijkt jaarlijks kritisch naar haar eigen functioneren en serviceverlening.  Zowel onze instructeurs als de samenwerking met andere bedrijven evalueren wij jaarlijks. Wij blijven steeds op zoek naar een stuk kwaliteitsverbetering. Met onze jarenlange ervaring in de professionele hulpverlening kijken wij naar nieuwe ontwikkelingen in de BHV-markt. Steeds weer innoveren met gebruik van de laatste technieken vinden wij van groot belang. Hulpverlenen is voor u geen dagelijks werk en daarom besteden wij veel zorg aan het praktisch oefenen en de didactische waarde van uw cursus. De cursisten van BHV Zuid Holland geven aan dat wij hierin jaarlijks weer goed zijn geslaagd.

Moet ik mijn eigen lunch mee nemen?

Koffie, thee en frisdrank staan altijd voor iedereen klaar. Op de cursusdagen verzorgen wij vrijblijvend het dag arrangement met lunch welke bestaat uit: een buffet klaargezet door onze gastvrouw met soep, luxe broodjes, diversen kaas en vleeswaren, zoetwaren, rauwkost, salades, melk, jus d’orange, warme snack, vers fruit & yoghurtjes. De kosten voor het lunch arrangement bedragen € 25,- p.d. Als u geen gebruik wenst te maken van onze alom geprezen arrangement dan kunt u bij ons gewoon uw eigen brood nuttigen

Kan ik subsidie krijgen?

Wij zijn aangesloten bij Stoof en de Metaal, maar nog niet bij alle sectoren. Laat het ons weten.

Wat moet ik als directeur verder nog regelen?

U bent directeur, heeft personeel in dienst, maar weet niet wat u moet verder allemaal nog moet regelen om te voldoen aan de wetgeving als het gaat om bedrijfshulpverlening. lees dan hier verder.

Genoemde prijzen zijn exclusief btw.

Onze spelregels wat betreft de tevredenheidsgarantie:

De 100% tevredenheidsgarantie geldt op alle BHV opleidingen van BHV Zuid Holland. 

 • Bij een meerdaagse opleiding kun je op een willekeurig moment van de eerste cursusdag aangeven dat je niet tevreden bent;
 • Bij een eendaagse opleiding kun je op een willekeurig moment van de ochtend (tot uiterlijk de pauze) aangeven dat je niet tevreden bent;

Als je hebt aangegeven niet tevreden te zijn, wordt daarmee vanaf dat moment de cursus voor je beëindigd. Het volledige cursusgeld wordt teruggestort als je hier gebruik van maakt.  Gegevens cursist 1


  Gegevens cursist 2


  Gegevens cursist 3


  Gegevens cursist 4


  Gegevens cursist 5


  Gegevens cursist 6


  Gegevens cursist 7


  Gegevens cursist 8


  Gegevens cursist 9


  Gegevens cursist 10


  Gegevens cursist 11


  Gegevens cursist 12

   
  Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in ons Privacybeleid


  Totaalbedrag

  (incl btw)

  iDEAL Op factuur betalen

  BHV training Brand blussen
  BHV training Ontruimingsalarm
  BHV Zuid-Holland bedrijfspand

  Eigen binnen locatie met brand en EHBO faciliteiten

  Instructeurs uit de praktijk –Ambulance of Brandweer

  Realistische trainingen

  Hoogwaardige kwaliteit

  Administratieve zekerheid

  Hebben wij u al overtuigd?

  Of wilt u nog meer zien?