EHBO herhalingscursus

 1. Home
 2. BHV Opleidingen
 3. Algemeen
 4. EHBO herhalingscursus

Een gediplomeerde EHBO-er heeft veel meer vaardigheidstraining gehad en kennis van medische zaken dan een BHV-er. Om de vaardigheden op een hoog niveau te houden zijn herhalingslessen noodzakelijk. Er wordt op een herhalingsdag geoefend met LOTUS slachtoffers. Ook in het herhalingstraject is het van groot belang dat de vaardigheden frequent geoefend worden.

Wat is het voordeel van het trainingscentrum?

In ons makkelijk bereikbaar en speciaal voor de EHBO (en BHV) ingericht trainingscentrum worden scenario’s als in het echt nagespeeld. Voor de praktijktrainingen beschikken wij in Den Haag over een opleidingscentrum met een tiental realistische trainingsruimtes die jaarlijks weer net even anders zijn. Wij bieden nooit een standaardverhaal en komen altijd met trainingsoefeningen die aansluiten bij uw eigen praktijk. Wij hebben in ons trainingscentrum op de 2e etage zelfs een auto speciaal voor trainingsdoeleinden. In onze verschillende scenario ruimtes staat alles voor u in scène en kunt u bij ons echt 112 bellen. Wij zijn met het OV en de auto makkelijk bereikbaar en u kunt gratis parkeren.

Wie zijn onze instructeurs?

Bij BHV Zuid-Holland staat een ontspannen sfeer tijdens de trainingen voorop. Het beste leerresultaat wordt alleen bereikt als u het naar uw zin heeft. Ons vaste team van geselecteerde instructeurs hebben allemaal een achtergrond bij de Ambulance en geven met hun grote dosis smart view vanuit de praktijk op een levendige en leuke manier les.

Wat kost deze EHBO herhaling?

De opleiding kan maatwerk worden gegeven en gesplitst in verschillende dagdelen. De kosten voor de herhaling, inclusief naslagwerk, LOTUS, gedurende de hele dag koffie, thee, frisdranken en kleine versnaperingen, bedragen € 225,- p.p. inclusief Oranje Kruis verlenging (exclusief lunch en btw). Al onze EHBO en BHV incompany trainingsmogelijkheden vindt u op de homepagina.

Wat leer ik op de EHBO herhaling?

Een gedegen praktijkoefening door de inzet van instructeurs met een ruime praktijkervaring bij de Ambulance. Op zeer gewaardeerde wijze herhalen wij levensreddende handelingen waaronder de reanimatie met AED inzet, maar ook leert u met behulp van een LOTUS hoe te handelen bij een flauwte, bewusteloosheid, ernstige bloedingen, welk verband te gebruiken uit de BHV koffer, hoe te handelen bij bijvoorbeeld een onderbeenbreuk, een steekvlam met brandwonden, oogletsel, verslikking, hoe te handelen bij benauwdheidsklachten, hartinfarct, beroerte, hypo, epileptische aanvallen of warmteletsel. Maar ook hebben wij jaarlijks boeiende onderwerpen zoals drugsintoxicatie of verkeersincident management. Wij hebben in ons trainingscentrum op de 2e etage zelfs een auto speciaal voor oefendoeleinden. In onze verschillende scenario ruimtes staat alles voor u in scène en moet u bij ons echt 112 bellen. Door vooral te oefenen krijgt u steeds meer vaardigheid in het verlenen van Eerste Hulp. EHBO met LOTUS zorgt ervoor dat je betrokken bent bij een ongeval, reactie krijgt van een “echt” slachtoffer in uitdrukking van pijn, zichtbaar letsel, of een antwoord op je vraag.

Hoe lang duurt de herhaling?

De lessen zijn van 09:00 tot 17:00 uur, maar u kunt daarnaast ook nog deelnemen aan de BHV herhalingsdag of alleen deelnemen aan het EHBO deel van de herhalingsdag BHV. Door ook de BHV herhalingsdagen mee te draaien behoort u tot de betere Eerste Hulpverlener.

Datum
di 23 april 2024
wo 22 mei 2024
do 19 september 2024
Locatie
Den Haag
Den Haag
Den Haag
Tijd
09:00 - 16:30
09:00 - 16:30
09:00 - 16:30

Voor wie is deze EHBO herhaling bestemd?

Voor iedereen die doortastend Eerste Hulp moet kunnen verlenen en hier mogelijk vaak mee geconfronteerd wordt, is het een goede aanvulling op bijvoorbeeld het Eerste Hulp deel van de BHV. Doelgroepen zoals sportdocenten of medewerkers die werken in de nabijheid van machines of op hoogte waarbij de restrisico’s op letsel groter zijn komen in aanmerking voor deze opleiding. Het is niet noodzakelijk om uw Oranje Kruis diploma te hebben, maar u kunt ook met uw BHV diploma deelnemen aan deze EHBO herhaling.

Moet ik een Oranje Kruis diploma hebben?

Het Oranje Kruis diploma verlengen gebeurt om de 2 jaar en de kosten hiervoor zitten bij deze cursusprijs inbegrepen. Bij goed gevolg en voldoende scholingsuren ontvangt u het Oranje Kruis diploma. Het kunnen overleggen van het Oranje Kruis diploma is geen wettelijke eis, maar wordt vaak wel door bepaalde bedrijven als eis passend bij de functie gesteld.

Is EHBO herhaling verplicht?

Het Oranje Kruis diploma is 2 jaar geldig. Het Oranje Kruis adviseert om jaarlijks 12 uur herhalingslessen te volgen om competentie te borgen. Na het behalen van het diploma nemen wij contact met u op en kan de cursist deelnemen aan de jaarlijkse EHBO herhaling van 1 dag (minimaal 16 uur in 2 jaar), soms gecombineerd met een jaarlijkse BHV herhaling (1/2 dag EHBO) om de kennis en vaardigheden bij te houden en op te frissen. Wij zorgen voor het volledig ontzorgen van planning en geldigheid diploma’s.

Waarom BHV Zuid-Holland?

 BHV Zuid-Holland kijkt jaarlijks kritisch naar haar eigen functioneren en serviceverlening. Zowel onze instructeurs als de samenwerking met andere bedrijven evalueren wij jaarlijks. Wij blijven steeds op zoek naar een stuk kwaliteitsverbetering. Met onze jarenlange ervaring in de professionele hulpverlening kijken wij naar nieuwe ontwikkelingen op de EHBO-markt. Steeds weer innoveren met gebruik van de laatste technieken vinden wij van groot belang. Hulpverlenen is voor u geen dagelijks werk en daarom besteden wij veel zorg aan het praktisch oefenen en de didactische waarde van uw cursus. De cursisten van BHV Zuid-Holland geven aan dat wij hierin jaarlijks weer goed zijn geslaagd.

Wat is de groepssamenstelling?

Onze groepsgrootte van maximaal 12 deelnemers is gebaseerd op het krijgen van voldoende aandacht.

Moet ik mijn eigen lunch meenemen?

Wij verzorgen op de cursusdagen vrijblijvend het dag arrangement met lunch welke bestaat uit: een buffet klaargezet door onze gastvrouw met soep, luxe broodjes, diversen kaas en vleeswaren, zoetwaren, rauwkost, salades, melk, jus d’orange, warme snack, vers fruit & yoghurtjes. De kosten voor het lunch arrangement bedragen € 25,- inclusief de hele dag onbeperkt frisdrank en tussendoortjes. Als u geen gebruik wenst te maken van dit alom geprezen arrangement dan kunt u bij ons ook gewoon uw eigen brood nuttigen. Wij verzorgen de gehele dag door voor iedereen de koffie, thee.

Kan ik accreditatiepunten krijgen?

Accreditatie is mogelijk voor fysiotherapeuten, pedicures, tandartsen enz. Informeer naar onze mogelijkheden voor deze cursus.

Kan ik subsidie krijgen?

Wij zijn aangesloten bij Stoof en de Metaal, maar nog niet bij alle sectoren. Laat het ons weten.

Onze spelregels wat betreft de tevredenheidsgarantie:

De 100% tevredenheidsgarantie geldt op alle BHV opleidingen van BHV Zuid Holland. 

 • Bij een meerdaagse opleiding kun je op een willekeurig moment van de eerste cursusdag aangeven dat je niet tevreden bent;
 • Bij een eendaagse opleiding kun je op een willekeurig moment van de ochtend (tot uiterlijk de pauze) aangeven dat je niet tevreden bent;

Als je hebt aangegeven niet tevreden te zijn, wordt daarmee vanaf dat moment de cursus voor je beëindigd. Het volledige cursusgeld wordt teruggestort als je hier gebruik van maakt.


  Gegevens cursist 1


  Gegevens cursist 2


  Gegevens cursist 3


  Gegevens cursist 4


  Gegevens cursist 5


  Gegevens cursist 6


  Gegevens cursist 7


  Gegevens cursist 8


  Gegevens cursist 9


  Gegevens cursist 10


  Gegevens cursist 11


  Gegevens cursist 12

   
  Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in ons Privacybeleid


  Totaalbedrag

  (incl btw)

  iDEAL Op factuur betalen

  BHV training reanimatie
  Reanimatiecursus BHV Zuid Holland
  BHV Zuid-Holland Lunch
  BHV Zuid-Holland bedrijfspand

  Eigen binnen locaties met brand en EHBO faciliteiten

  Instructeurs uit de praktijk –Ambulance of Brandweer

  Realistische trainingen

  Hoogwaardige kwaliteit

  Administratieve zekerheid

  Hebben wij u al overtuigd?

  Of wilt u nog meer zien?