BHV Ontruimingsplan

  1. Home
  2. BHV Opleidingen
  3. Advies
  4. BHV Ontruimingsplan

BHV Zuid-Holland biedt de mogelijkheid een BHV ontruimingsplan op te laten stellen. Dat is namelijk verplicht voor elke organisatie die beschikt over een brandmeldinstallatie (BMI). De verplichting van een ontruimingsplan is gebaseerd op het Bouwbesluit 2012. In het zesde lid (artikel 6.23 – Ontruimingsalarminstallatie en ontruimingsplan) is bepaald dat, indien er een brandmeldinstallatie is, er ook een ontruimingsplan moet zijn. Het is belangrijk dat men adequaat moet kunnen optreden bij een calamiteit.

Wat houdt het BHV ontruimingsplan in?

Soms blijkt dat er onwetendheid is over de verplichting van een BHV ontruimingsplan en de daarbij behorende ontruimingsplattegrond. Dat kan voor verwarring en paniek zorgen als er zich daadwerkelijk een noodsituatie voordoet. Met het opstellen van een duidelijk BHV ontruimingsplan kan dit voorkomen worden. In het BHV ontruimingsplan wordt beschreven wat men moet doen in geval van nood om zo veel mogelijk mensen zo snel mogelijk uit het gebouw te krijgen. Ook is in het BHV ontruimingsplan opgenomen wat BHV’ers in geval van nood moeten doen.

Wat doet BHV Zuid-Holland voor u?

Het BHV ontruimingsplan is dé voorbereiding op een eventueel noodgeval. BHV Zuid-Holland helpt u bij het opstellen van het BHV Ontruimingsplan door advies te geven over een doeltreffende ontruiming. Wij bekijken het gebouw waar uw bedrijf of organisatie zich in bevindt, zodat wij advies op maat kunnen geven. Bent u geïnteresseerd in hulp bij het opstellen van een ontruimingsplan door BHV Zuid-Holland? Wilt u een BHV ontruimingsoefening doen? Of bent u geïnteresseerd in één van onze andere mogelijkheden, zoals het volgen van een BHV basisopleiding op onze locatie in Den Haag of EHBO trainingen op uw eigen locatie? Dan kunt u telefonisch contact met ons opnemen via 070 324 80 03.

Ontruimingsplan conform NEN 8112:

Het ontruimingsplan kan opgesteld zijn conform NEN 8112. Deze NEN norm geeft aanwijzingen voor het opstellen van ontruimingsplannen in gebouwen. De toepassing van deze richtlijnen is van belang voor het goed functioneren van een ontruiming tijdens een calamiteit. Ook wordt er in deze norm beschreven wie er tijdens een ontruiming met taken is belast. Onderlinge afspraken worden vastgesteld in het ontruimingsplan. Verantwoordelijkheden en taken van hulpverlenende functies worden nauwkeurig beschreven.

Ontruimingsplattegronden:

Ontruimingsplattegronden zijn ook een onderdeel van een ontruimingsplan. Deze plattegronden dienen te worden opgesteld conform NEN 8112 en moeten worden ingericht conform NEN 1414. De plattegronden met vluchtwegaanduiding worden gebruikt om in het gebouw op te hangen maar zullen ook worden toegevoegd aan het plan zodat de brandweer snel inzicht heeft over het gebouw.

Wat kunnen wij voor u doen:

BHV Zuid-Holland helpt u graag verder met het maken van een ontruimingsplan. Daarnaast zijn wij gespecialiseerd in het tekenen van ontruimingsplattegronden. Wanneer BHV Zuid-Holland voor u het plan op stelt, gebeurt dit met de grootst mogelijk zorg en krijgt het plan, door onze achtergrond, gedegen invulling. Daarbij leveren wij de teksten in Word documenten aan en ook de tekeningen ontvangt u digitaal, zodat u later, makkelijk aanpassingen kunt maken in het plan.

Voor al uw vragen kunt u contact met ons opnemen, dan komt André graag langs.

Hieronder vindt u een impressie hoe wij een school, waarvoor we al jaren de BHV organiseren, hebben mogen helpen met het vervaardigen en ophangen van hun ontruimingsplan en plattegronden voor in hun nieuwe schoolgebouw.

Onze tekeningen hangen niet gespiegeld of op de verkeerde plaats, zijn van het juiste formaat en voldoen volledig aan alle richtlijnen, wij kunnen de tekeningen netjes voor u ophangen in een mooie aluminium wissellijst en tevens ontvangt u van ons ook altijd de digitale versie.

BHV training Ontruimingsalarm
BHV Herhalingstraining
BHV Zuid-Holland bedrijfspand

Eigen binnen locaties met brand en EHBO faciliteiten

Instructeurs uit de praktijk –Ambulance of Brandweer

Realistische trainingen

Hoogwaardige kwaliteit

Administratieve zekerheid

Hebben wij u al overtuigd?

Of wilt u nog meer zien?