1. Home
 2. BHV Opleidingen
 3. Algemeen
 4. EHBO opleiding

Maar 3% van de Nederlanders heeft een EHBO diploma. Een gediplomeerde EHBO’er heeft veel meer vaardigheidstraining gehad en meer kennis van EHBO dan een BHV-er. Er wordt tijdens deze opleiding dieper ingegaan op de onderwerpen en twee dagen geoefend met een LOTUS slachtoffer. Ook in het herhalingstraject is het van groot belang dat de vaardigheden frequent geoefend worden. 

Wat is het voordeel van het trainingscentrum?

In onze makkelijk bereikbare en speciaal voor EHBO (en BHV) ingericht trainingscentrums worden scenario’s als in het echt nagespeeld. Voor de praktijktrainingen beschikken wij in Den Haag en Rotterdam over een opleidingscentrum waar tientallen realistische scenario’s kunnen worden gespeeld. Daarnaast worden de scenario’s (en de ruimtes) jaarlijks weer veranderd, zodat ieder jaar net weer even anders is. Wij bieden nooit een standaardverhaal, wij komen altijd met trainingsoefeningen die aansluiten bij uw eigen praktijk. Wij zijn met het OV en auto makkelijk bereikbaar en u kunt gratis parkeren (zowel in Den Haag als Rotterdam).

Wie zijn onze instructeurs?

Bij BHV Zuid-Holland staat een ontspannen sfeer tijdens de trainingen voorop. Het beste leerresultaat wordt alleen bereikt als u het naar uw zin heeft. Ons vaste team van geselecteerde instructeurs hebben allemaal een achtergrond bij de Ambulance en geven met hun grote dosis smart view vanuit de praktijk op een levendige en leuke manier les.

Wat kost deze EHBO opleiding?

De opleiding kan maatwerk worden gegeven en gesplitst in verschillende dagdelen. De kosten voor de opleiding, inclusief Oranje Kruis boekje, koffie, thee, frisdranken en kleine versnaperingen, bedragen € 575,00 per persoon exclusief examen lunch en btw.

Wat leer ik op de EHBO herhaling?

Onderwerpen die aan de orde komen zijn o.a.:

 • Verband- en hulpmiddelen / uitwendige wonden
 • Oorzaken / bewustzijnsstoornissen
 • Levensreddend handelen, reanimatie met AED & verslikking
 • Brandwonden / vergiftiging
 • Elektriciteitsletsels / koude- en warmteletsels
 • Breuken en ontwrichting
 • Verstuiking / kneuzing
 • Val van hoogte / schedelletsel
 • Stabiele zijligging, buik naar rugligging en ondersteunend vervoer
 • Hoe te handelen bij een hersenschudding, epilepsie, beroerte, hartinfarct
 • Angina Pectoris klachten, shock en oogletsel, oververhitting
 • Tijdens de trainingen zal er met een LOTUS slachtoffer worden gewerkt.

Door vooral te oefenen krijgt u steeds meer vaardigheid in het verlenen van Eerste Hulp. EHBO met LOTUS zorgt ervoor dat je betrokken bent bij een ongeval en reactie krijgt van een “echt” slachtoffer in uitdrukking van pijn, zichtbaar letsel of een antwoord op je vraag.

Hoe lang duurt de herhaling?

Op de eerste dag van de EHBO opleiding wordt de basis in EHBO gelegd en bijna alle onderwerpen besproken en geoefend. Op de tweede dag worden de onderwerpen nog verder uitgediept en gaat u al praktische vaardigheden trainen met behulp van een LOTUS. Op de derde dag worden de puntjes op de i gezet en wordt er de gehele dag geoefend met een LOTUS. Aan het eind van deze dag vind het Oranje Kruis examen plaats. De lessen zijn van 09:00 tot 17:00 uur.

De eerst volgende opleiding staat gepland in Den Haag op:
Dag 1 Woensdag 9 oktober 2024 van 9-17 uur
Dag 2 Woensdag 16 oktober 2024 van 9-17 uur
Dag 3 Donderdag 17 oktober 2024 van 9-17 uur (inclusief examen 14:00 uur)

Komt dit u niet uit of wil je met een klein groepje tegelijk de opleiding volgen?
Informeer naar de mogelijkheden of aanmelden kan via een mail naar: info@bhvzuidholland.nl of bel naar: 070-3248003.

Voor wie is deze EHBO herhaling bestemd?

Voor iedereen die doortastend Eerste Hulp moet kunnen verlenen en hier mogelijk vaak mee geconfronteerd wordt, is het een goede aanvulling op bijvoorbeeld het Eerste Hulp deel van de BHV. Doelgroepen zoals sportdocenten, of medewerkers die werken in de nabijheid van machines of op hoogte waarbij de restrisico’s op letsel groter zijn komen in aanmerking voor deze opleiding.

Moet ik een Oranje Kruis diploma hebben?

Wilt u het Oranje Kruis examen afleggen dan kost dit € 110,00. Bij goed gevolg ontvangt u het Oranje Kruis diploma. Het kunnen overleggen van het Oranje Kruis diploma is geen wettelijke eis maar wordt vaak wel door bepaalde bedrijven als eis passend bij de functie gesteld.

Is EHBO herhaling verplicht?

Het Oranje Kruis diploma is 2 jaar geldig. Het Oranje Kruis adviseert om jaarlijks 12 uur herhalingslessen te volgen om competentie te borgen. Na het behalen van het diploma nemen wij contact met u op en kan de cursist deelnemen aan de jaarlijkse EHBO herhaling van 1 dag (minimaal 16 uur in 2 jaar), soms gecombineerd met een jaarlijkse BHV herhaling (1/2 dag EHBO) om de kennis en vaardigheden bij te houden en op te frissen. Wij zorgen voor het volledig ontzorgen van planning en geldigheid diploma’s.

Waarom BHV Zuid-Holland?

BHV Zuid-Holland kijkt jaarlijks kritisch naar haar eigen functioneren en serviceverlening. Zowel onze instructeurs als de samenwerking met andere bedrijven evalueren wij jaarlijks. Wij blijven steeds op zoek naar een stuk kwaliteitsverbetering. Met onze jarenlange ervaring in de professionele hulpverlening kijken wij naar nieuwe ontwikkelingen op de EHBO-markt. Steeds weer innoveren met gebruik van de laatste technieken vinden wij van groot belang. Hulpverlenen is voor u geen dagelijks werk en daarom besteden wij veel zorg aan het praktisch oefenen en de didactische waarde van uw cursus. De cursisten van BHV Zuid-Holland geven aan dat wij hierin jaarlijks weer goed zijn geslaagd.

Moet ik mijn eigen lunch meenemen?

Wij verzorgen op de cursusdagen vrijblijvend het dag arrangement met lunch welke bestaat uit: een buffet klaargezet door onze gastvrouw met soep, luxe broodjes, diversen kaas en vleeswaren, zoetwaren, rauwkost, salades, melk, jus d’orange, warme snack, vers fruit & yoghurtjes. De kosten voor het lunch arrangement bedragen € 25,- p.d. inclusief de hele dag onbeperkt frisdrank en tussendoortjes. Als u geen gebruik wenst te maken van dit alom geprezen arrangement dan kunt u bij ons ook gewoon uw eigen brood nuttigen. Wij verzorgen de gehele dag door voor iedereen de koffie, thee.

Wat is de groepssamenstelling?

Onze groepsgrootte van maximaal 12 deelnemers is gebaseerd op het krijgen van voldoende aandacht.

Kan ik subsidie krijgen?

Wij zijn aangesloten bij Stoof en de Metaal, maar nog niet bij alle sectoren. Laat het ons weten.
Genoemde prijzen zijn exclusief btw.

Onze spelregels wat betreft de tevredenheidsgarantie:

De 100% tevredenheidsgarantie geldt op alle BHV opleidingen van BHV Zuid Holland. 

 • Bij een meerdaagse opleiding kun je op een willekeurig moment van de eerste cursusdag aangeven dat je niet tevreden bent;
 • Bij een eendaagse opleiding kun je op een willekeurig moment van de ochtend (tot uiterlijk de pauze) aangeven dat je niet tevreden bent;

Als je hebt aangegeven niet tevreden te zijn, wordt daarmee vanaf dat moment de cursus voor je beëindigd. Het volledige cursusgeld wordt teruggestort als je hier gebruik van maakt.

Neem hiervoor even contact op met ons. Dit kan per mail naar: info@bhvzuidholland.nl of via de telefoon op: 070-3248003.

BHV training reanimatie
Reanimatiecursus BHV Zuid Holland
BHV Zuid-Holland Lunch
BHV Zuid-Holland bedrijfspand

Eigen binnen locaties met brand en EHBO faciliteiten

Instructeurs uit de praktijk –Ambulance of Brandweer

Realistische trainingen

Hoogwaardige kwaliteit

Administratieve zekerheid

Hebben wij u al overtuigd?

Of wilt u nog meer zien?